Klangmassage – toning – lydterapi


GAVEKORT
Jeg udsteder gavekort til klangmassage til en værdi af kr. 500,00 – for 1 time – kontakt mig på 5329 2904 eller aue@gaiaskild.dk

Puk Elgaard sagde i morgen-tv i december 2018 efter at hun havde prøvet klangmassage, “at det var ligesom at blive friseret inde i hjernen med en blød børste, der får det hele til at falde til ro” – ingen tvivl om, at vibrationerne fra klangskålene påvirker hele kroppen gennem kroppens væsker, og finder ind i kroppen, hvor der kan være ubalancer – og dermed skab ro i kroppens nervesystem.

Lyde og toner har været tillagt religiøs og helbredende betydning i tusinde af år, og nyere forskning har vist, at lyd og musik indvirker på alle levende organismer lige fra potteplanter til fostre. Musikkens natur er, at den påvirker både krop og følelser – det gælder hvad enten vi lytter til musik eller selv frembringer toner og lyde med stemmen.

De tibetanske syngeskåle, som jeg bruger til klangmassagen, kan vibrere med fem forskellige toner – og klangene kan holde i flere minutter. Jeg bruger også klangskålene i forbindelse med meditationer, hvor klangene og vibrationerne har en stor virkning, og kan være med til at bringe den enkelte i en afslappet tilstand, hvor den negative tankevirksomhed stopper og følelsen af nærvær og accept bliver aktiveret. Hvor man blot er til stede i nuet.

Klangmassage med toning

Toning: fri lyd – udvidelse af lyde vi instinktivt laver når vi har ondt, anstrenger os, er triste, er glade. For mange er det en uvant måde at bruge stemmen på, især fordi lydende i første omgang udtrykker vores utilslørede emotioner og følelser. På det seneste har man samlet et empirisk belæg for, hvordan følelser og emotioner, der bliver standset i deres naturlige udtryk, sætter sig fast i kroppens væv.

Disse fastlåste blokeringer kan kontaktes og sættes i bevægelse som lyd. Mange mener, at brug af lyd er den enkleste og mest direkte adgang vi har til vores blokeringer. En blokering er en ”fastfrosset bevægelse”, en impuls, som ikke får lov til at fuldbyrdes, men bliver stående fastlåst. Blokeringer kan komme ved emotionelle/følelsesmæssige chok – dødsfald, overgreb, alvorlig sygdom m.m., og man kan tydeligt mærke det, når et menneske er styret af deres blokeringer. De regrederer til mere infantile områder med raserianfald eller urimelige krav – udtryk som passer til en treårig og ikke en fyrreårig! Eller de kan have svært ved at mærke sig selv, og tilpasser sig andre.

Den menneskelige krop består af millioner af celler og op til 80 % vand. Kroppen husker alt – både negative og positive oplevelser. Oplevelserne gemmes i det indre, og kan pludselig – når man mindst forventer det – aktiveres. Klangmassage og toning er en fantastisk metode til at nå helt derind, hvor ord ikke findes og være med til, at opløse kroppens følelsesmæssige blokeringer. Både hjerterytme og puls responderer på lyd og klange, og jeg oplever ofte ved slutningen af en behandling, at pulsen er faldet til ro.

Klangmassage med tibetanske klangskåle