Hvad er MediYoga?


MediYoga er en anderledes type yoga, som er meget hensyntagende for den enkelte, og som har fokus på mental afspænding og indsigt i egen krop og sind. Det handler ikke om at kunne komme ud i alle mulige stillinger eller stå i de yderste stræk. Alle kan være med.  Yogaprogrammets øvelser skaber ro i centralnervesystemet og kan have en positiv effekt på fx blodtrykket. Vi arbejder med bevægelser og stræk omkring rygsøjlen, hvilket giver et bedre flow op til hjernen. Rigtig mange med hjernerystelse har haft store glæde af MediYoga.

Har du slidgigt, senfølger efter sygdom, kræft, ondt i ryggen, hjerte og luftvejsproblemer, søvnforstyrrelser, manglende energi, migræne/hovedpine, stress/udbrændthed eller føler du dig bare presset lige nu, så er MediYoga helt sikkert noget for dig. En af mine kursister med KOL har fortalt mig, at hun har fået en væsentlig bedre vejrtrækning efter, at hun er begyndt at gå til MediYoga.

MediYoga (medicinsk yoga) er skånsom yoga og er for ALLE, da man enten sidder på en stol eller på gulvet og laver øvelserne.

MediYoga er meget virkningsfuldt, og kan hjælpe til større bevægelighed, færre smerter i led og muskler samt mindre stress og uro. Hele kroppens energisystem bliver påvirket og styrket gennem øvelserne. Rygproblemer er ofte spændt muskulatur, og her har MediYoga en særlig gavnlig effekt, da øvelserne er med til at løse op for spændingerne i lænden og hele ryggen.

Åndedrætsøvelser, musik/lyd og meditationer er en stor del af MediYoga, som er med til at bringe balance i krop og sind. Diagonale balanceøvelser styrker forbindelsen mellem højre og venstre hjernehalvdel.

MediYoga er udviklet af det svenske sundhedsvæsen til brug i deres sundhedssystem.  Studier har vist, at MediYoga sænker blodtrykket og mindsker blodpropper i hjertet blandt patienter, der tidligere har haft et hjerteanfald. Du kan læse mere om forskningsresultater på  dk.mediyoga.com. 

MediYoga handler i høj grad om at blive bevidst om kroppens spændinger og adfærd. MediYoga går ind og balancerer vores nervesystem, dæmper uro og rastløshed, som mange har i en travl hverdag og skaber balance både fysisk og psykisk.

Målgruppen er både kvinder, mænd og unge.

Du kan altid kontakte mig på 53292904 eller aue@gaiaskilde.dk – også hvis du har brug for individuel behandling, hvor jeg guider dig i at bruge åndedrætsøvelser og meditationer, som du kan lave derhjemme.

Hjertforeningen har skrevet denne fine artikel “MediYoga for hjertet”

https://boccawired.ipapercms.dk/hjerteforeningen/hjerteliv-medlemsblad/hjerteliv-nr-4-2019/?page=22